Zasebnost in piškotki

Politika zasebnosti

Družba Proton d.o.o., matična št.: 5853435 posveča varstvu podatkov njenih strank veliko pozornost. Ker se zavedamo občutljive narave tega področja, zagotavljamo, da so vse zakonske zahteve na področju varstva osebnih podatkov spoštovane.

Družba Proton d.o.o. je kot lastnica spletne strani www.tisto.eu v skladu z Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezana k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Družba Proton d.o.o., za namene uporabe svoje spletne strani www.tisto.eu, od svojih uporabnikov zbira naslednje podatke:

  • Ime in priimek
  • Naslov in kraj bivanja
  • Naslov elektronske pošte
  • Telefonsko številko na kateri je uporabnik dosegljiv
  • In druge podatke, ki jih uporabniki po potrebi vnesejo v obrazec na spletnem mestu www.tisto.eu

Družba Proton d.o.o., za točnost vnesenih podatkov ne odgovarja.

Spletna trgovina www.tisto.eu lahko v vaš računalnik shrani piškotke. Primer tako shranjenih piškotkov so lahko  piškotki Google Analitike (analiza obiskov spletnega mesta).

Sejni piškotki so shranjeni v pomnilniku strežnika samo v času vašega obiska spletne strani. Sejni piškotki se izbrišejo po eni uri neaktivnosti obiskovalca spletne strani  www.tisto.eu. Trajno nameščeni piškotki so shranjeni v računalniku obiskovalca.

Lastnik spletne trgovine www.tisto.eu lahko povzete anonimno pridobljene podatke uporabi za namene statistične analize. Ti anonimno pridobljeni podatki od obiskovalcev spletne strani www.tisto.eu ne bodo nikoli predani nepooblaščenim osebam. Dostavnim službam (npr. Pošta Slovenije, DPD, GLS itd.), bo zaupan samo uporabnikov naslov za dostavo. Dodatno bo nekaterim dostavnim službam (npr. GLS, DPD, DHL, itd.) za namen uspešnejše dostave, zaupana še elektronska pošta in telefonska številka uporabnika. Z uporabnikom ne bo vzpostavljena komunikacija na daljavo, v primeru izrecnega nasprotovanja.

Politika zasebnosti v izrednih okoliščinah

Zbrani in obdelani podatki, ki jih zbira spletna trgovina www.tisto.eu, bodo razkriti le, če bo takšno odgovornost določil zakon. Podatki bodo razkriti v dobri veri, da je takšno ukrepanje potrebno za uspeh postopka pred sodišči ali za uspešno sodelovanje z drugimi državnimi organi. Podatki bodo uporabljeni tudi za zaščito legitimnih interesov spletne trgovine www.tisto.eu.

Piškotki

Da bi spletna trgovina www.tisto.eu pravilno delovala, občasno na vašo napravo namestimo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To počne tudi večina ostalih velikih spletnih strani.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletna stran shrani v uporabnikov računalnik ali mobilno napravo, ko obiščete spletno stran. Z uporabo piškotkov, postane spletna stran prijaznejša do uporabnika, saj si spletna stran zapomni dejanja in nastavitve uporabnika skozi določeno časovno obdobje (prijava, jezik, velikost pisave in druge nastavitve). V takem primeru, uporabniku ni potrebno ponovno vnašanje podatkov, kadar se vrne na spletno stran ali brska po različnih spletnih podstraneh spletne trgovine www.tisto.eu. S pomočjo piškotkov lahko prilagodimo vsebino naše spletne strani uporabniku. Piškoti nam tudi omogočajo štetje obiskov na naših spletnih straneh. Brskanje z omogočenimi piškotki je v naši spletni trgovini prijetnejše, hitrejše in učinkovitejše.

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo:


Ime piškotka Namen Čas izteka
Google Analytics - utma Ponuja statistiko ogledov spletne strani 2 leti
Google Analytics- utmb Ponuja statistične podatke o času prihoda uporabnika na spletno stran 30 min
Google Analytics - utmc Vsebuje statistične podatke o času odhoda uporabnika s spletne strani. Zaprtje spletnega brskalnika
Google Analytics - utmz Omogoča statistiko za obisk in prodajo preko različnih kanalov 6 mesecev
Google Analytics - utmv Omogoča razčlenjevanje uporabnikov na spletnem mestu. 2 leti
Google Analytics - ga Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih prodajnih kanalov. 6 mesecev
Google Analytics - cid Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih prodajnih kanalov.6 mesecev

Nadzor piškotkov

Piškotke lahko nadzirate in tudi izbrišete po lastni želji. Izbrišete lahko vse piškotke, ki so že nameščeni na vašo napravo s katero brskate po spletni trgovini (npr. računalnik). Večino spletnih brskalnikov lahko nastavite tako, da preprečijo namestitev piškotkov. Žal pa boste morali v primeru takih nastavitev v spletnem brskalniku, nato vsakič posebej, ko obiščete določeno spletno mesto, ročno prilagoditi nekatere nastavitve. Nekatere storitve in funkcije morda niti ne bodo delovale.

Onemogočanje piškotkov

V kolikor ne želite, da si brskalnik shrani piškotke lahko to onemogočite. Več informacij o izklopu piškotkov v Vašem brskalniku:

Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer 9

Internet Explorer 7, 8

Safari

Opera

Kako onemogočite piškotke od drugod:

Google Analytics