Vračilo blaga

vračilo artiklov

1. Previdno in z natančnostjo pospravite vse izdelke, pripomočke in dodatke v originalno embalažo. Večdelni kompleti morajo biti vrnjeni v popolnosti. Izogibajte se poškodbam izdelka, pripomočkom in embalaže namenjenim vračanju.

2. Na list papirja na kratko opišite vzrok za vračilo in ga dodajte v paket. Razlaga nam bo pomagala pri odločitvi ali lahko brez večjih posegov, izdelek ponovno namenimo drugemu kupcu. Izrazite tudi željo po zamenjavi izdelka ali vračilu kupnine. V slednjem primeru zapišite bančni račun in naslov ter ime njegovega nosilca, kamor lahko kupnino vrnemo.

3. Cenjeno je, da poleg izdelka priložite tudi kopijo originalno izdanega računa ali dobavnice. Sprejemljiva je tudi najava ali izvedba vračila izdelka preko elektronske pošte, telefonskega klica ali osebno v naši poslovalnici.

4. Primerno zavit izdelek preko dostavne službe vrnite na naš naslov: Proton d.o.o., Podpeč 89a, 1352 Preserje. Primerno dostavno službo za prevzem izdelka, namenjenega vračilu ali zamenjavi, lahko na vaš naslov pošljemo tudi mi. Le sporočite nam vašo željo preko elektronske pošte ali telefonskega klica ter imejte izdelek pripravljen za prevzem. To vključuje primerno zavitost izdelka v originalno embalažo z vključenimi originalno priloženimi pripomočki in dodatk

Pomembnejši napotki za vračilo artiklov

Omogočamo vračilo blaga v roku 14 dni od nakupa in jamčimo za vračilo vaše kupnine. V skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ima kupec možnost odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo, oziroma ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe brez navedbe razloga za svojo odločitev. Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov. Kupec obvesti ponudnika o odstopu od pogodbe v 14 dneh od prejema pošiljke na elektronski naslov info@tisto.eu ali na telefonsko številko 01 3631 413, ter ga hkrati obvesti o številki bančnega računa. Za pravočasnost oddaje odstopa od pogodbe (računa) se upošteva datum poštnega žiga to je 14 dni po prejeti pogodbi (račun). Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano, nerabljeno v originalni embalaži in v nespremenjeni količini v 30 dneh, potem ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov Proton d.o.o. Podpeč 89 a, 1352 Preserje. Čebodo ti pogoji izpolnjeni, bomo kupcu vrnili kupnino, takoj ko bo to mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe! Strošek vračila blaga pri odstopu od pogodbe bremeni potrošnika. Blago se vrne nerabljeno, nepoškodovano in v originalni embalaži. 

Če stranka prejme neustrezno ali poškodovano blago, ga lahko vrne v zakonskem roku 15 dni po prejemu. Blago se vrne podjetju Proton d.o.o. nerabljeno, v originalni embalaži in v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno. Celotno kupnino se v tem primeru vrne v gotovini, preko poštne nakaznice ali transakcijskega računa, najkasneje v 15 dneh od vračila blaga.    

Kupec naročenega blaga ne more vrniti v primeru, če je odprta originalna embalaža (pri računalniških programih, računalniških igrah, ter avdio in video posnetkih), ali če je poškodovana nalepka, ki varuje izdelek pred nepooblaščenim posegom (43. člen Zakona o varstvu potrošnikov)

Proton d.o.o. blaga ni dolžan sprejeti izven okvira garancije, če je blago poškodovano, pokvarjeno ali nepopolno, razen če je bilo blago v takem stanju že pred prevzemom s strani kupca in je le ta takoj sporočil podjetju Proton d.o.o. o pomanjkljivosti blaga. V primeru vračila mora biti priložena kopija originalnega računa. Vrnitev blaga izven garancijskega okvira mora biti izvedena v petnajstih dneh po prejemu, kar se šteje za odstop od pogodbe. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi blaga.